25 september 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Getuigenis anonieme arts: Ik twijfel

MASKER

Ik twijfel …

Ik twijfel … of ik dit wel mag schrijven …

Ik twijfel om te schrijven dat ik twijfel … over het nut van een covid-vaccinatie bij mezelf of mijn kinderen …

Ik snap het gewoon niet … waardoor ik er geen vertrouwen in heb … waardoor ik twijfel …

 • Waarom is het niet voldoende om de kwetsbaren en risicogroepen te beschermen (doen we toch met andere vaccins ook)?
 • Waarom durf je amper hardop te zeggen dat je twijfelt … of gewoon dat je je niet vaccineert … je wordt bekeken als een paria … waar is die vrije meningsuiting?
 • Waarom wordt er niet duidelijker tegen iedereen gezegd dat het gaat om een experiment van de farmaceutische firma’s en dat de definitieve resultaten pas in januari 2023 verschijnen …?
 • Waarom wordt in één zin gezegd dat het gaat om totaal nieuwe vaccinaties (mRNA) en tegelijk beweren dat er geen lange termijn neveneffecten zijn omdat ‘nog andere vaccin zo’n effecten ook niet vertonen … is dat geen appelen met peren vergelijken?
 • Op sociale media wordt ‘tegenwind’ geblokkeerd … krijgen we daarmee wel écht de informatie die alle kanten belicht? … ik twijfel …
 • Een onderzoeker van een hogeschool wordt ontslagen omdat hij zich kritisch uitlaat over de vaccinatiecampagne … kan dat zomaar?
 • Je kan amper vergelijkende cijfers tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden terug vinden … tenzij het in het voordeel van de gevaccineerde personen gaat … toch vreemd?
 • Van zodra iemand gestorven is en die persoon een positieve test afleverde hoort hij/zij bij de corona-sterftegevallen … maar is dat ook zo?  Waarom wordt er geen onderscheid gemaakt tussen mensen die sowieso gestorven zouden zijn maar toevallig positief waren en mensen die nog zouden leven als ze geen corona-besmetting zouden gehad hebben … waar zijn die cijfers?
 • Waarom krijg je na een vaccinatie niet standaard een webadres waar je eventuele bijwerkingen kan melden mee … het gaat uiteindelijk toch nog om een experiment … we weten veel nog niet?  Alle info kan helpen … toch?
 • Waarom horen we amper in de media van de massale protesten in Frankrijk op de verplichte vaccinatie voor zorgverleners en de coronapas?
 • Waarom krijgen we nooit ‘positieve’ resultaten te zien van landen waar ze de corona-maatregelen laten vallen (vb.: United Kingdom)?
 • Waarom moet je je verantwoorden als je je niet vaccineert?  Het lijkt soms wel een heksenjacht:

o   De minister wil dat zorginstellingen de vaccinatiegraad van hun verzorgend personeel bekend maakt … waarom?

o   Een ziekenhuis draagt zorgverleners op een chirurgisch masker te dragen, behalve als je niet gevaccineerd bent … dan moet het een FFP2 zijn … doet u dat ook ergens aan denken?

o   Uitbraken in woonzorg-centra waar iedereen was gevaccineerd behalve een paar zorgverleners … het kan niet anders dan dat zij de oorzaak van de uitbraak zijn geweest …

o   Als je je niet laat vaccineren ‘moet je maar eens met experten gaan spreken’ … die zullen u wel overtuigen … hoezo? Waarmee?

o   Reacties die je krijgt als je zegt dat je je niet laat vaccineren …

 • Wat heb je dan nodig om overtuigd te worden? … wie zegt dat ik daar nood aan heb?  Luister eens naar mijn twijfels voor je zoiets zegt …!
 • Besef dan dat jij je vrijheid terug krijgt door al de anderen in de maatschappij die wel hun ‘verantwoordelijkheid opnemen’… Moet ik overtuigd worden door op mijn schuldgevoel in te spelen …
 • Je moet het niet doen voor jezelf maar om je naasten te beschermen … de laatste tijd lees ik toch dat gevaccineerden ook overdragen … ik twijfel?
 • Als je dat niet doet kan je niet op reis of naar festivals of … gaan … dus het inperken van onze vrijheid moet ons overtuigen?
 • Doordat jullie niet gevaccineerd zijn komen er mutaties … en ik die dacht dat een mutatie meestal zwakker werd … en toch vooral gebeurd als de ‘context en dus de host’ verandert … na bijvoorbeeld vaccinatie?
 • En zo kan ik nog wel doorgaan … is dat de manier? Ik snap de argumenten niet? Ze zijn niet logisch … in de eerste lockdown konden wij als verpleegkundigen als eerste gevaccineerd worden … en dat moesten we doen om onze patiënten te beschermen … waar op dat moment geen énkel bewijs van was … Het kon niet snel genoeg gaan … tot de avond voor de vaccinatieronde een collega positief bleek te zijn … en ineens moest de vaccinatie uitgesteld worden want dat zou anders verkeerde onderzoeksresultaten kunnen geven?  Uh … wat is nu eigenlijk het belangrijkste? … en dat moet dan vertrouwen opwekken …

Wat je ook als argumenten aangeeft … het is nooit goed … en als er überhaupt naar je wordt geluisterd, ben je altijd degene die niet ‘solidair is met de gemeenschap’ … maar op welke manier dan?  Leg het mij uit aub?

 • Ik houd niemand tegen om zich te laten vaccineren … in tegendeel … ik ben een grote voorstander om zelf te mogen beslissen of je je laat vaccineren of niet.
 • De kwetsbare groepen zijn intussen beschermd … ze zijn gevaccineerd … dus waar zit de meerwaarde voor hen?
 • Zelfs met vaccinatie kan je overdragen … al zou het minder makkelijk zijn … (maar hoe komt het dat grote onafhankelijke studies daarover nog steeds op zich laten wachten? – je zou toch denken dat ze daar heel snel op grote schaal onderzoek naar zouden doen?)
 • Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij als ik straks ziek wordt … dat is een risico dat ik durf te nemen … net zoals rokers ook het risico nemen om longkanker te krijgen … of ga ik nu te kort door de bocht?
 • Ik houd mij aan de covid-maatregelen die van kracht zijn (uitgezonderd de vaccinatie).
 • Ik bescherm mijn kinderen op mogelijke ernstige lange-termijneffecten – die de gemeenschap hoogst waarschijnlijk nog veel geld, tijd en middelen gaat kosten … maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden want dat is niet bewezen …

Ik ben verpleegkundige – wil mij opgeven om in het reserveteam te zitten bij corona-nood … maar ben ik dan niet hypocriet? Want ik heb mij bewust niet laten vaccineren … ik twijfel of ik wel in de positie ben om zorg te verlenen … wat ik écht wil doen … hoeveel van ‘ons’ haken af om dat te doen waar ze eigenlijk voor gekozen hebben … zorg verlenen … gewoon omwille van twijfel …

We worden gestimuleerd om ‘kritische denkers’ te zijn … maar als we het hardop doen worden we teruggefloten … Ik twijfel of ik wel mag twijfelen … of ik wel mag ‘afwijken’ van de massa … Dat kan toch niet de bedoeling van onze maatschappij zijn?

Blijkbaar mag je niet meer twijfelen … en nét dat doet met twijfelen …

“Ik werk als huisarts, homeopaat, fythotherapeut en orthomoleculair arts, en als alternatieve arts heb je de orde van geneesheren altijd in je nek ademen. Je bent namelijk niet conform hun klassieke denken ( om het braaf uit te drukken ) Deze week kreeg ik op de praktijk bezoek van de recherche, gezonden door de orde omdat ik geschorst ben. Ik loop namelijk niet mee met hun regeltjes van mondmaskers dragen, mensen blijven bang maken voor dit griep virus en ik adviseer tegen vaccinatie.

Ik heb mensen wakker gemaakt met wetenschap, die nota bene volgens de orde van geneesheren niet meer telt. Ik verwittig mensen voor deze vaccinatie en raad het hen ook af. Na dit voorval was ik heel erg geschrokken en heb enkele dagen moeten bekomen voor ik dit nu kan schrijven. Als dit geneeskunde is geworden de dag van vandaag en mijn titel en licensie zijn een license to kill geworden, dan neem ik met plezier afstand van mijn titel. Mijn kennis blijft immers toch. Ik geef vanaf nu dus gezondheidsadvies. De homeopathie fythotherapie, orthomoleculaire, voedingssuplementen en de traumabegeleiding zijn nu volledig de middelen waarmee ik mensen zal blijven verder helpen.

De conventionele geneeskunde, die trouwens bepaald word door de big farma, is heel heel ver verwijderd van haar oorsprong, en van wat het zou moeten zijn. Als je integer wil blijven werken wordt je aangepakt. Na dit voorval heb ik een collega gecontacteerd die dit ook heeft meegemaakt. Hij wist me te vertellen dat ik verre van de enige ben die dit overkomt en dat er, om het met zijn woorden te zeggen, een ware heksenjacht bezig is tegen artsen die in deze waanzin niet willen meelopen.

Ik heb mij in mijn strijd om mensen tegen deze waanzin te blijven beschermen ook zeer eenzaam gevoeld, want je weet niet, wie van je collegas je kan vertrouwen. Vele artsen die integer willen blijven werken ervaren dit ook. Ik geloof ook dat nog vele niet naar buiten durven komen en bang zijn om aangepakt te worden. Ik hoorde ook via een cliente dat de orde op, de radio bekend heeft gemaakt dat ze iedere arts die zelfs nog maar een beetje tegen vaccins is heel hard gaan aanpakken.

Dit is mijn persoonlijke getuigenis en ik stuur ze via deze groep de wereld in. Daar ik mij nog mag gaan verantwoorden, kan ik ook een beetje goede energie gebruiken. Moge deze waanzin gauw over zijn en mogen we met zijn allen terug echt gaan leven, vrij en gelukkig zijn.

Ik wens iedereen veel lichte en liefde toe.

Dank je wel.

Indignatie is al meer dan 5 jaar vrij, eerlijk en onafhankelijk. Geen miljardair bezit ons, geen adverteerders controleren ons. Wij zijn een door lezers ondersteunde non-profitorganisatie. In tegenstelling tot veel andere publicaties, houden we onze inhoud gratis voor lezers, ongeacht waar ze wonen of het zich kunnen veroorloven om te betalen.

We hebben geen paywalls en alles blijft gratis zonder censuur. In het post-truth-tijdperk van nepnieuws, echokamers en filterbubbels publiceren we meerdere perspectieven van over de hele wereld.

Iedereen kan bij ons publiceren, maar iedereen doorloopt een rigoureus redactioneel proces. U krijgt dus op feiten gecontroleerde, goed gemotiveerde inhoud in plaats van ruis.

Dit is niet goedkoop. Servers, redacteuren fees en web ontwikkelaars kosten geld. Overweeg alstublieft om ons te steunen als donateur of ondersteunend lid, ook wij hebben onze inkomsten zien dalen in deze heftige tijden daarom, KLIK HIER voor IBAN of via PayPal hieronder!, wil je ook onze berichten zoveel mogelijk delen dit is voor ons van levensbelang, hartelijke dank en veel leesplezier.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.